Форма, поверхня має бути без великих, понад 1см тріщин, підривів, плям і підгорілостей, м’якуш пропечений, еластичний, не вологий на дотик, без слідів непромісу, після легкого натискання, він повинен повернутися до попереднього стану. Хліб також має відповідати встановленим нормам за смаком та запахом і фізико-хімічними показниками; не допускається наявність сторонніх включень, ознак борошняних хвороб та плісняви; не припустиме перевищення дозволеного рівня токсичних елементів, мікотоксинів, пестицидів та радіонуклідів. Сировина та матеріали, які використовуються виробником при випіканні хліба, мають бути дозволені до застосування в Україні. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% (19 год) від терміну зберігання, за умови якщо хліб поставляється без упаковки, або 39 год, якщо хліб поставляється в упаковці.